Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Landschap op zoek naar Banksy van Elsloo

Geplaatst opvrijdag 1 januari 2021 - 17:43

Wie is de mysterieuze maker van kabouterwoningen bij kasteelpark Elsloo? Dat wil het Limburgs Landschap als beheerder van het terrein graag weten.

In de omgeving van het kasteelpark duiken ze steeds vaker op: kabouterdeurtjes in nissen en gaten van boomstammen. Hartstikke leuk voor kinderen die met hun ouders gaan wandelen in het gebied. De kabouterhuisje worden bovendien steeds verfijnder en uitgebreider qua ontwerp.

Video: L1

K. Bouters
Het zijn er inmiddels zeker een stuk of tien. Sommige huisjes bestaan uit niet meer dan een rood deurtje met een hoefijzer eromheen tegen de voet van een grote boomstam, maar er zijn er ook met deurtjes die open kunnen, één met een belletje, één met een trapje dat leidt naar een creaties die in een oude verwonding van de boomstam is gemaakt. Ook zijn er kabouterhuisjes met naamplaatjes als K. Bouters en P. Inkel, bij twee bomen een stuk verderop aan de Scharberg langs het kanaal.

Maker onbekend
Wie de maker is van de kabouterhuisjes is een groot mysterie. Bewoners rond het kasteelpark speculeren erover maar niemand heeft de Banksy van Elsloo ooit daadwerkelijk aan het werk gezien. Net als de wereldberoemde kunstenaar Banksy die graffitikunst in de openbare ruimte aanbrengt, zorgen de huisjes van Elsloo voor genoeg gespreksstof van voorbijgangers.

Oproep
Sinds enkele weken hangen er borden bij de wandelpaden die de maker van de kabouterwoningen aansporen om zich te melden bij de natuurbeheerder. Volgens Limburg Landschap zijn de kabouterwoningen een leuk initiatief, maar is er ook een risico dat bomen daarbij beschadigd worden. Volgens Patrick Kloet van het Limburgs Landschap kunnen de monumentale bomen ziek worden van met name de schroeven die soms gebruikt worden om de huisjes te bevestigen. Daarom wil de organisatie graag in gesprek met de maker om spelregels af te spreken en te overleggen wat wel en niet kan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen