31-07 foto Lukas Geelen

Artiesten zingen voor 90 jaar Limburgs Landschap

Het Limburgs Landschap bestaat dit jaar 90 jaar. Om dat te vieren is er dit weekend een jubileumweekend in de Kasteeltuinen in Arcen.

Eyserheide Eys Zuid-Limburg heuvels landschap
Natuurorganisaties hebben vragen over gat dat IKL achterlaat

Natuurorganisaties gaan op uitnodiging van de Provincie Limburg vrijdag op het gouvernement bespreken hoe ze het gat gaan vullen dat door het faillissement van Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) is ontstaan.

18e-eeuwse kast Arcen
Video: Stapel hout blijkt 18e-eeuwse kast

Geen stapel hout, maar een hele bijzondere 18e-eeuwse kast. De bijzondere vondst werd gedaan door Edmond Staal van het Limburgs Landschap tijdens een zoektocht naar mooie spullen voor Kasteel Arcen. Na een renovatie staat hij nu te pronken in de trouwzaal

Reigersbroek
Nieuwe fase herstel natuurgebied Reigersbroek

Deze week is begonnen met het afgraven van de bovenlaag van 4,5 hectare grond in Reigersbroek. Het gebied tussen Sint Joost en Montfort wordt sinds 2007 omgevormd van landbouwgrond tot natuur. Het Limburgs Landschap wil er weer één groot nat natuurgebied van maken, met vennen en vochtige hooilanden

wilde ooievaar Venlo-zuid (17 apr 2021)
Ooievaars nestelen zich in Venlose woonwijk

Twee wilde ooievaars hebben een nest gemaakt in de tuin van een woning in Venlo-Zuid. Volgens natuurorganisatie het Limburgs Landschap gaat het om een bijzondere waarneming.

Wandelen natuur natuurgebied
Ode aan Limburgs Landschap in jubileumjaar

Het Limburgs Landschap wil met een ode aan het landschap door burgers hun jubileum vieren. De stichting bestaat dit jaar 90 jaar en roept burgers op dat op te fleuren met iets creatiefs.

Wandelen natuur natuurgebied
Natuurorganisaties: subsidieregeling deugt wel degelijk

Natuurmonumenten en Limburgs Landschap vertrouwen erop dat een nieuwe onderzoeksprocedure door de Europese Commissie ertoe zal leiden dat de subsidieregeling wederom wordt goedgekeurd.

Bloeiende heide Maasduinen (18 augustus 2020)
Minder bloeiende heide door droogte

De kenmerkende paarse gloed van de bloeiende struikheide is weer volop te vinden in de Limburgse heidegebieden. Toch is de bloei minder dan normaal vanwege de heersende droogte.

Weerterbos Weert Nederweert (17 aug 2020)
'Brabantse wolf is welkom in Weerterbos'

In het Weerterbos is al een paar keer een wolf gesignaleerd. Dat zegt Jos Berends van Stichting het Limburgs Landschap. De stichting beheert het natuurgebied op de grens van Nederweert en Weert.

Wandelen natuur natuurgebied
Jongeren ontdekken de natuur in coronatijd

De natuur heeft aan kracht gewonnen in coronatijd. Meer mensen trekken de bossen en velden in en opvallend veel jongeren kunnen weer genieten van de rust en de natuur.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten