Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs klim- en karatetalent klaar voor Spelen 2020

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 15:03

Naast buitenspel en demarrages moeten we over vijf jaar ook alles weten over belaylussen en Hangetsu Dach.

Klimmen en karate lijken namelijk twee van de nieuwe Olympische sporten te gaan worden. Dat maakte de organisatie van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo dinsdag bekend.

Klimles
Rachel Nilwik (31) uit Heerlen is meervoudig Nederlands kampioen klimmen. Voor haar komen de spelen van Tokyo te laat, maar ze hoopt er toch een beetje bij te zijn. Nilwik: "Ik leid nu Limburgse klimtalenten op. Een hoop kinderen die nu een jaar of vijftien en getalenteerd zijn, hebben het in zich om er in Tokyo wél bij te zijn. Dat is sowieso fantastisch voor de sport en ook fantastisch voor mij als trainer."

Skateboard
Naast klimmen en karate wil de Japanse organisatie ook de sporten golfsurfen, honkbal en skateboarden toevoegen aan het Olympisch repetoir. Het voorstel ligt nu bij het Internationaal Olympisch Comité. Dat neemt in augustus volgend jaar een definitief besluit hierover.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Peter Hellenbrand bedrijft topsport naast fulltime baan
Droom Candy Jacobs komt uit: Skaters treden toe tot NOC*NSF
Oranje volleyballers verslaan ook België op OKT
Skateboardster Candy zoekt geld voor toernooien
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen