Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs klim- en karatetalent klaar voor Spelen 2020

Geplaatst opdinsdag 29 september 2015 - 15:03

Naast buitenspel en demarrages moeten we over vijf jaar ook alles weten over belaylussen en Hangetsu Dach.

Klimmen en karate lijken namelijk twee van de nieuwe Olympische sporten te gaan worden. Dat maakte de organisatie van de Olympische Spelen 2020 in Tokyo dinsdag bekend.

Klimles
Rachel Nilwik (31) uit Heerlen is meervoudig Nederlands kampioen klimmen. Voor haar komen de spelen van Tokyo te laat, maar ze hoopt er toch een beetje bij te zijn. Nilwik: "Ik leid nu Limburgse klimtalenten op. Een hoop kinderen die nu een jaar of vijftien en getalenteerd zijn, hebben het in zich om er in Tokyo wél bij te zijn. Dat is sowieso fantastisch voor de sport en ook fantastisch voor mij als trainer."

Skateboard
Naast klimmen en karate wil de Japanse organisatie ook de sporten golfsurfen, honkbal en skateboarden toevoegen aan het Olympisch repetoir. Het voorstel ligt nu bij het Internationaal Olympisch Comité. Dat neemt in augustus volgend jaar een definitief besluit hierover.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Droom Candy Jacobs komt uit: Skaters treden toe tot NOC*NSF
Peter Hellenbrand bedrijft topsport naast fulltime baan
Skateboardster Candy zoekt geld voor toernooien
Candy Jacobs naar 'Olympische Spelen' voor skaters
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen