Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs kippenbedrijf verkozen tot Liegebeest

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 9:24

Een kippenbedrijf uit Grubbenvorst heeft dit jaar de Liegebeestverkiezing van Wakker Dier gewonnen.

Volgens de dierenwelzijnsorganisatie spreekt Kloeke Kip, zoals het bedrijf heet, over 'eerlijke kip' en 'een focus op het welzijn van het dier'. Wakker Dier bestempelt dit als 'klinkklare onzin'.

Dierenwelzijn
Sinds 2009 organiseert Wakker Dier de jaarlijkse Liegebeestverkiezing om 'misleiding en leugenachtige uitspraken' over dierenwelzijn te onthullen. In totaal hebben 21.500 mensen hun stem uitgebracht. Het pluimveebedrijf uit Grubbenvorst kreeg 43 procent van de stemmen. De andere genomineerden waren de Nederlandse Zuivel Organisatie, Zeeuws Meisje en de viskeurmerken MSC en ASC.

In het verleden won CDA-politicus Ger Koopmans ook al eens deze prijs.

Lees ook: Ger Koopmans wint prijs Wakker Dier

Afstand van nominatie
Het bedrijf uit Grubbenvorst nam eerder deze maand al afstand van de nominatie voor de Liegebeestverkiezing. 'De Kloeke Kip is open en transparant en zal eenieder die informatie vraagt laten zien hoe de integraal duurzame keten en meest duurzame stal ter wereld werkt. We geven altijd antwoord op vragen en zijn ervan overtuigd dat we écht duurzaam zijn', schreef het bedrijf in een reactie. Kloeke Kip nodigt iedereen uit om in de stal te komen kijken.

Rechter
Wakker Dier heeft de komst van de kippenstal in Grubbenvorst eerder al via de rechter proberen te weren. Uiteindelijk mocht het bedrijf er toch komen.

Lees ook: Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen