Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs kippenbedrijf verkozen tot Liegebeest

Geplaatst opwoensdag 30 september 2020 - 9:24

Een kippenbedrijf uit Grubbenvorst heeft dit jaar de Liegebeestverkiezing van Wakker Dier gewonnen.

Volgens de dierenwelzijnsorganisatie spreekt Kloeke Kip, zoals het bedrijf heet, over 'eerlijke kip' en 'een focus op het welzijn van het dier'. Wakker Dier bestempelt dit als 'klinkklare onzin'.

Dierenwelzijn
Sinds 2009 organiseert Wakker Dier de jaarlijkse Liegebeestverkiezing om 'misleiding en leugenachtige uitspraken' over dierenwelzijn te onthullen. In totaal hebben 21.500 mensen hun stem uitgebracht. Het pluimveebedrijf uit Grubbenvorst kreeg 43 procent van de stemmen. De andere genomineerden waren de Nederlandse Zuivel Organisatie, Zeeuws Meisje en de viskeurmerken MSC en ASC.

In het verleden won CDA-politicus Ger Koopmans ook al eens deze prijs.

Lees ook: Ger Koopmans wint prijs Wakker Dier

Afstand van nominatie
Het bedrijf uit Grubbenvorst nam eerder deze maand al afstand van de nominatie voor de Liegebeestverkiezing. 'De Kloeke Kip is open en transparant en zal eenieder die informatie vraagt laten zien hoe de integraal duurzame keten en meest duurzame stal ter wereld werkt. We geven altijd antwoord op vragen en zijn ervan overtuigd dat we écht duurzaam zijn', schreef het bedrijf in een reactie. Kloeke Kip nodigt iedereen uit om in de stal te komen kijken.

Rechter
Wakker Dier heeft de komst van de kippenstal in Grubbenvorst eerder al via de rechter proberen te weren. Uiteindelijk mocht het bedrijf er toch komen.

Lees ook: Wakker Dier in beroep tegen vergunning 'gigastal'

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen