Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Kampioenschap Vastelaoveswages stopt ermee

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 16:13

Het Limburgs Kampioenschap Vastelaoveswages (LKVW) stopt ermee.

Daarmee is een derde editie in 2020 van de baan.

Geen groeiperspectief
De organisatie heeft geconstateerd dat het evenement op carnavalsdinsdag niet breed genoeg wordt gedragen. Ook zou het kampioenschap te weinig groeiperspectief bieden. "De hoeveelheid manuren en (financiële) middelen die in de organisatie gestoken worden, wegen niet op tegen het uiteindelijke resultaat", schrijft de organisatie in een verklaring.

Carnavalsdinsdag
Een ander heikel punt voor de organisatoren van de stoet door het centrum van Susteren is de dag. Op carnavalsdinsdag zijn er voor veel wagenbouwers ook genoeg andere activiteiten in eigen omgeving. Er is nog gekeken naar een andere dag, maar dat bood ook geen perspectief. Het LKVW houdt wel een slag om de arm. "Hoewel er in 2020 geen LKVW zal plaatsvinden, is het geen definitief einde. Wellicht is er in de toekomst wel plaats voor dit evenement."

Nieuwe invulling
Het kampioenschap werd in 2018 in het leven geroepen omdat de organisatie zag dat de carnavalsdinsdag steeds minder belangstelling trok. Dat was ook in Susteren het geval. In het dorp wordt nu gekeken naar een nieuwe invulling. Volgens de organisatie zijn daar ideeën genoeg voor.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen