Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Kampioenschap Vastelaoveswages stopt ermee

Geplaatst opdinsdag 10 september 2019 - 16:13

Het Limburgs Kampioenschap Vastelaoveswages (LKVW) stopt ermee.

Daarmee is een derde editie in 2020 van de baan.

Geen groeiperspectief
De organisatie heeft geconstateerd dat het evenement op carnavalsdinsdag niet breed genoeg wordt gedragen. Ook zou het kampioenschap te weinig groeiperspectief bieden. "De hoeveelheid manuren en (financiële) middelen die in de organisatie gestoken worden, wegen niet op tegen het uiteindelijke resultaat", schrijft de organisatie in een verklaring.

Carnavalsdinsdag
Een ander heikel punt voor de organisatoren van de stoet door het centrum van Susteren is de dag. Op carnavalsdinsdag zijn er voor veel wagenbouwers ook genoeg andere activiteiten in eigen omgeving. Er is nog gekeken naar een andere dag, maar dat bood ook geen perspectief. Het LKVW houdt wel een slag om de arm. "Hoewel er in 2020 geen LKVW zal plaatsvinden, is het geen definitief einde. Wellicht is er in de toekomst wel plaats voor dit evenement."

Nieuwe invulling
Het kampioenschap werd in 2018 in het leven geroepen omdat de organisatie zag dat de carnavalsdinsdag steeds minder belangstelling trok. Dat was ook in Susteren het geval. In het dorp wordt nu gekeken naar een nieuwe invulling. Volgens de organisatie zijn daar ideeën genoeg voor.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen