Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Kamerlid Nijkerken niet meer verkiesbaar

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 21:08

Chantal Nijkerken-De Haan uit Schinveld stelt zich tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen niet meer verkiesbaar.

Dat laat de VVD-politica weten.

Thuiswerken
Een van de redenen voor haar besluit is de afstand tussen Zuid-Limburg en Den Haag. "Ik ben zes jaar lang elke week heen en weer gegaan", legt Nijkerken uit. "Als je veel aan het werk bent in Den Haag, dan merk je het niet zo, maar toen ik door de coronacrisis vanuit huis moest werken en 's avonds weer eens aan de eettafel zat met het gezin, dan ga je zien wat je allemaal mist. Dat heeft me toch aan het denken gezet."

Vier jaar verbinden
Nog eens vier jaar op en neer naar Den Haag vond Nijkerken daarom te veel van het goede worden. "Als je je verkiesbaar stelt, dan vraag je het vertrouwen van de kiezer en dan moet je je ook voor de volledige periode van vier jaar kunnen verbinden."

Meerssen
De VVD'er had in Den Haag de portefeuille Sociale Zaken en Werkgelegenheid, maar kwam ook op andere vlakken op voor Limburg. Waar ze vooral trots op is, is het geld voor de klimaatadaptatie in de gemeente Meerssen. "Ik ben wethouder geweest in Meerssen en zag het water door de straten lopen na een hevige regenbui", legt ze uit. "Ik ben blij dat we voor elkaar hebben gekregen dat er geld vanuit het Rijk naar Meerssen is gegaan om die problemen aan te pakken.

Lees ook: Minister geïnspireerd door Meerssense aanpak wateroverlast

Grensinformatiepunten
Een ander project waar Nijkerken met trots op terugkijkt, zijn de grensinformatiepunten, waarmee het werken over de grens duidelijker en makkelijker moet worden gemaakt. "Er zijn niet echt dossiers waar ik het gevoel heb dat er meer uit te halen viel. Ik kijk overal met tevredenheid op terug."

Regionale politiek?
Hoe de toekomst er nu voor de politica uit gaat zien, weet ze nog niet. "Daar heb ik oprecht nog geen idee over", zegt Nijkerken. "Vanuit mijn portefeuille zou ik wat willen doen in het maatschappelijke middenveld, maar ook de lokale of regionale politiek zijn opties. Ik ga er de komende tijd goed over nadenken."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen