Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Kamerlid: 'Bijeenkomst Tihange moet openbaar'

Geplaatst opdinsdag 5 september 2017 - 10:34

Het Geleense Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren wil dat een informatiebijeenkomst over de kerncentrale in het Waalse Tihange openbaar wordt.

Bezorgde burgers en pers moeten daar ook naar toe kunnen want de behoefte in Limburg aan informatie over de risico's van Tihange is groot, zo stelt Wassenberg in schriftelijke vragen aan VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid.

Lees ook: Protest bij besloten bijeenkomst Tihange

Bijeenkomst
De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Ze is bedoeld voor gemeenteraadsleden, burgemeesters en leden van het Limburgs Parlement en vindt plaats in het gouvernement in Maastricht.

Jodiumpillen
Er wordt onder meer informatie gegeven over de distributie van jodiumpillen en over de waarde van een alarmerend rapport van een Oostenrijks instituut over een mogelijke ramp in de kerncentrale. Wassenberg vraagt de minister om nog voor de bijeenkomst van donderdag zijn vragen te beantwoorden.

Protest
Actiegroepen hebben al aangekondigd donderdag bij het gouvernement te demonstreren tegen het besloten karakter van de informatiesessie.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen