Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgs historisch zoeksysteem eind dit jaar online'

Geplaatst opdinsdag 30 januari 2018 - 6:39

Benieuwd naar jouw overgrootouders? Waar leefden ze? En waar komt jouw naam vandaan? Vanaf eind dit jaar kan waarschijnlijk iedereen het online zoeksysteem voor de geschiedenis van Limburg, genaamd 'Aezel', raadplegen.

Dat zegt archivaris Peer Boselie van het Archief de Domijnen in Sittard tegen De Limburger.

Familiegegevens
Het Limburgse online zoeksysteem wordt ontwikkeld met als doel versnipperde erfgoedinformatie te bundelen en voor een breder publiek toegankelijk te maken. Zo legt Aezel allerlei verbanden tussen familiegegevens, historische foto’s en kadastrale informatie. De afgelopen jaren hebben meer dan honderd Limburgse vrijwilligers documenten ingescand en gecodeerd.

Aezel is een afkorting van Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen