Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgs historisch zoeksysteem eind dit jaar online'

Geplaatst opdinsdag 30 januari 2018 - 6:39

Benieuwd naar jouw overgrootouders? Waar leefden ze? En waar komt jouw naam vandaan? Vanaf eind dit jaar kan waarschijnlijk iedereen het online zoeksysteem voor de geschiedenis van Limburg, genaamd 'Aezel', raadplegen.

Dat zegt archivaris Peer Boselie van het Archief de Domijnen in Sittard tegen De Limburger.

Familiegegevens
Het Limburgse online zoeksysteem wordt ontwikkeld met als doel versnipperde erfgoedinformatie te bundelen en voor een breder publiek toegankelijk te maken. Zo legt Aezel allerlei verbanden tussen familiegegevens, historische foto’s en kadastrale informatie. De afgelopen jaren hebben meer dan honderd Limburgse vrijwilligers documenten ingescand en gecodeerd.

Aezel is een afkorting van Archief voor Erfgoed van Zuid-Nederlandse Eigendommen en Leefgemeenschappen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen