Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgs handbal moet professioneler'

Geplaatst opmaandag 30 mei 2016 - 20:12

Het Limburgs handbal moet een stuk professioneler georganiseerd worden.

Dat is althans de mening van Gabrie Rietbroek.

Vetrekken
De oud-coach van onder meer Bevo en V&L maakt zich zorgen over de ontwikkelingen in het Limburgse handbal. Lions en Bevo speelden afgelopen weekend de tweede play-off om het landskampioenschap, maar de coaches van beide clubs hebben al aangegeven na dit seizoen te vertrekken.

Grote bedrijven
"Buiten Sittard-Geleen weet niemand wie Lions is, buiten Panningen en Helden weet niemand wie Bevo is", vertelt Rietbroek in het L1-programma AvondGasten. "Je kunt nog zo hoog spelen, maar meer dan 2500 mensen komen er niet kijken." Volgens de oud-trainer heeft het Limburgse handbal de professionaliseringsslag gemist. "Daar komen we niet aan toe, er is geen geld voor. Ook bij de grote bedrijven komen we niet binnen, daar kunnen we niet genoeg druk uitoefenen."

Een oplossing ziet Rietbroek niet meteen voor ogen, al zou het helpen als de sport op meer plekken te zien zou zijn. "Eigenlijk zou elke week een handbalwedstrijd op televisie moeten worden uitgezonden."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen