Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs gezin in Thailand durft de straat niet meer op

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 7:59

Olga Thissen uit Bunde is sinds dinsdag met vriend en kinderen op vakantie in Thailand. Ze verblijven in Kamala, op slechts negen kilometer afstand van Patong, waar op het populaire strand een bom afging.

De aanslagen van donderdag en vrijdag kostten vier mensen in Thailand het leven. Een dertigtal anderen raakte gewond.

Geen politie
Een taxichauffeur raakte gewond. "Mensen gaan gewoon naar het strand. Er is geen politie te zien, ook niet bij de ingang van ons resort. De winkels en restaurantjes zijn gewoon open, behalve de nachtwinkels. Maar we zijn niet de straat op geweest. Ik vind het toch wel akelig. We zijn hier met onze kinderen van 5 en 6 jaar. Dat is een grote verantwoordelijkheid", zegt Thissen.

Cancelen
De familie blijft tot 27 augustus. Maandag staat een driedaags bezoek naar de Phi Phi-eilanden op het programma. "Ik heb Nederlanders gesproken die een dagtocht naar Phi Phi hebben afgezegd vanwege het risico. Het is een erg toeristische bestemming, waar massa’s toeristen in bootjes naartoe gaan. We denken er serieus over om deze tocht te cancelen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse backpackers vlakbij aanslag in Bangkok
Veel rook bij brand in friture Bunde
Bestelauto met medicatie gestolen in Meerssen
Excuses Hennis aan nabestaanden Boy van Geffen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten