Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs gezin in Thailand durft de straat niet meer op

Geplaatst opzaterdag 13 augustus 2016 - 7:59

Olga Thissen uit Bunde is sinds dinsdag met vriend en kinderen op vakantie in Thailand. Ze verblijven in Kamala, op slechts negen kilometer afstand van Patong, waar op het populaire strand een bom afging.

De aanslagen van donderdag en vrijdag kostten vier mensen in Thailand het leven. Een dertigtal anderen raakte gewond.

Geen politie
Een taxichauffeur raakte gewond. "Mensen gaan gewoon naar het strand. Er is geen politie te zien, ook niet bij de ingang van ons resort. De winkels en restaurantjes zijn gewoon open, behalve de nachtwinkels. Maar we zijn niet de straat op geweest. Ik vind het toch wel akelig. We zijn hier met onze kinderen van 5 en 6 jaar. Dat is een grote verantwoordelijkheid", zegt Thissen.

Cancelen
De familie blijft tot 27 augustus. Maandag staat een driedaags bezoek naar de Phi Phi-eilanden op het programma. "Ik heb Nederlanders gesproken die een dagtocht naar Phi Phi hebben afgezegd vanwege het risico. Het is een erg toeristische bestemming, waar massa’s toeristen in bootjes naartoe gaan. We denken er serieus over om deze tocht te cancelen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen

Gerelateerde berichten

Limburgse backpackers vlakbij aanslag in Bangkok
Veel rook bij brand in friture Bunde
Bestelauto met medicatie gestolen in Meerssen
Excuses Hennis aan nabestaanden Boy van Geffen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen