Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs gezin nog steeds vast in Kaapverdië

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 19:49

Roermondenaar Koos Hermans en zijn gezin zitten nog steeds vast op hun vakantiebestemming in Kaapverdië.

Hermans laat weten dat hij en andere gestrande vakantiegangers vrijdag meer informatie krijgen over een mogelijke terugreis.

Boa Vista
Eigenlijk zou het Roermondse gezin dinsdag al vanuit Boa Vista terug naar Nederland vliegen, maar als gevolg van een grote zandstorm werden alle vluchten geannuleerd. "Donderdagochtend is een aantal reizigers met een vlucht mee naar Brussel kunnen gaan", zegt Hermans. "Maar wij dus niet. Zondag staat de eerstvolgende vlucht naar Nederland pas gepland. De reisorganisatie probeert met alle macht een extra vlucht voor die tijd te regelen."

Lees ook: Roermonds gezin gestrand in Kaapverdië door zandstorm

Vakantiegevoel
Zo'n extra lange vakantie is volgens Hermans nou niet bepaald een pretje. "Ja, ik heb nog wel een beetje een vakantiegevoel. Maar ik gebruik medicijnen. En ik heb nog maar voorraad tot maandag", zegt Hermans. "Ik hoop dus voor die tijd thuis te zijn."

Verjaardag
Maar niet alleen om zijn medicijngebruik hoopt hij snel weer thuis te zijn. Mogelijk mist hij zelfs zijn eigen verjaardag. "Ik ben op oudjaarsdag jarig. En die dag heb ik met vrienden afgesproken. Ik hoop écht dat ik dan thuis ben."

Werken
De Roermondenaar baalt. Zelf heeft hij weliswaar nog vakantie tot begin januari, maar zijn vrouw zou met haar cafetaria woensdag eigenlijk weer opengaan. Zij heeft al het personeel afgebeld. Ook zijn zoon had alweer moeten werken, maar diens baas heeft inmiddels andere hulp ingehuurd.

Het hotel in Boa Vista waar het Roermondse gezin verblijft.
Foto: Familie Hermans

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roermonds gezin gestrand op Kaapverdië door zandstorm
Limburgers eindelijk weg uit Kaapverdië: verjaardag thuis
vliegtuig reizen
Goed eerste half jaar voor Eindhoven Airport
Duitse piloten Ryanair staken: 250 vluchten geschrapt
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen