Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs gehandicaptengolftoernooi: 'Geen idee dat dit kon'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 17:17

Een groep golfers van de Peelse Golf organiseerde dit weekend in Evertsoord onder de naam ‘Limburgs Limitless Golf’ een toernooi voor mensen met een fysieke beperking.

Zo'n 35 mensen met een beperking deden mee aan de wedstrijd.

Golfclub
"Het begon allemaal bij het terras van onze golfclub", vertelt initiatiefnemer Jan van Haandel. "Deze was niet goed bereikbaar voor mindervalide. Zodoende hebben we met behulp van sponsoren een traplift geïnstalleerd. De volgende stap was een event speciaal voor golfers met een beperking".

Limburgse primeur
Een dergelijk toernooi is niet nieuw in Nederland, maar volgens Van Haandel is het wel voor het eerst dat zo'n toernooi in Limburg wordt gehouden. De golfers werden gekoppeld aan sponsoren en andere gasten om zo het sociaal en maatschappelijk karakter te bevorderen. Naast het toernooi voor mensen met een fysieke beperking, werd er ook een clinic georganiseerd voor mensen met een mentale beperking.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen