Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs gehandicaptengolftoernooi: 'Geen idee dat dit kon'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 17:17

Een groep golfers van de Peelse Golf organiseerde dit weekend in Evertsoord onder de naam ‘Limburgs Limitless Golf’ een toernooi voor mensen met een fysieke beperking.

Zo'n 35 mensen met een beperking deden mee aan de wedstrijd.

Golfclub
"Het begon allemaal bij het terras van onze golfclub", vertelt initiatiefnemer Jan van Haandel. "Deze was niet goed bereikbaar voor mindervalide. Zodoende hebben we met behulp van sponsoren een traplift geïnstalleerd. De volgende stap was een event speciaal voor golfers met een beperking".

Limburgse primeur
Een dergelijk toernooi is niet nieuw in Nederland, maar volgens Van Haandel is het wel voor het eerst dat zo'n toernooi in Limburg wordt gehouden. De golfers werden gekoppeld aan sponsoren en andere gasten om zo het sociaal en maatschappelijk karakter te bevorderen. Naast het toernooi voor mensen met een fysieke beperking, werd er ook een clinic georganiseerd voor mensen met een mentale beperking.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen