Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs gehandicaptengolftoernooi: 'Geen idee dat dit kon'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 17:17

Een groep golfers van de Peelse Golf organiseerde dit weekend in Evertsoord onder de naam ‘Limburgs Limitless Golf’ een toernooi voor mensen met een fysieke beperking.

Zo'n 35 mensen met een beperking deden mee aan de wedstrijd.

Golfclub
"Het begon allemaal bij het terras van onze golfclub", vertelt initiatiefnemer Jan van Haandel. "Deze was niet goed bereikbaar voor mindervalide. Zodoende hebben we met behulp van sponsoren een traplift geïnstalleerd. De volgende stap was een event speciaal voor golfers met een beperking".

Limburgse primeur
Een dergelijk toernooi is niet nieuw in Nederland, maar volgens Van Haandel is het wel voor het eerst dat zo'n toernooi in Limburg wordt gehouden. De golfers werden gekoppeld aan sponsoren en andere gasten om zo het sociaal en maatschappelijk karakter te bevorderen. Naast het toernooi voor mensen met een fysieke beperking, werd er ook een clinic georganiseerd voor mensen met een mentale beperking.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen