Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgs feestje Amsterdam was geen boekpromotie'

Geplaatst opdonderdag 16 februari 2017 - 18:26

Het provinciebestuur weerspreekt de zware kritiek van de PVV en Volkspartij Limburg op de Limburgse manifestatie die drie weken geleden plaatsvond in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

"Er was geen sprake van een bijeenkomst ter promotie van de boeken van de initiatiefnemers Petra Stienen en Marcia Luyten. De bedoeling was het traditionele beeld van Limburg te doorbreken en past in een jarenlange strategie op dit punt", aldus het provinciebestuur.

Lees ook: Kritiek op Limburgs feestje in Amsterdamse schouwburg

Randstad
De doelgroep van de manifestatie met de titel 'Het geluk/gelijk van Limburg. Wat de Randstad kan leren van Limburg' was dan ook breed, namelijk de Randstad. Zo stelt de provincie in een reactie.

Subsidie
Het wijst er ook op dat de Stadsschouwburg was uitverkocht, waarbij minder dan 15 procent van de gasten (68 in totaal) uit Limburg zelf kwamen. De provinciale subsidie van 35.000 euro aan de Stadsschouwburg om de manifestatie te organiseren vindt het provinciebestuur dan ook passen bij de doelstelling om Limburg buiten de provinciegrenzen op de kaart te zetten, mede in het kader van de viering van 150 jaar Limburg.

Inkomsten
Of en hoeveel de twee initiatiefnemers aan de avond hebben verdiend, zegt het provinciebestuur niet te weten omdat de organisatie en daarmee de zakelijke verantwoordelijkheid bij de Stadsschouwburg lag. PVV en Volkspartij Limburg noemden een mogelijk bedrag van 15.000 euro.

Boeken
Het provinciebestuur zegt wel dat de twee boeken van Stienen en Luyten over hun Limburgse afkomst 'ontegenzeglijk de inspiratiebron en aanleiding zijn geweest voor het geboden programma. Dat is ook in alle vooraankondigingen gemeld, zo wordt gesteld.

"Wij zijn niet ongelukkig met het feit dat dergelijke boeken verschenen zijn, juist omdat ze het imago van Limburg in positieve zin beïnvloeden", aldus het provinciebestuur. Maar dat is heel wat anders dan dat het een promotie-bijeenkomst voor hun boeken zou zijn, zo is de strekking.

Coalitiepartijen
Volgens het provinciebestuur klopt het ook niet dat alleen maar coalitiepartijen waren uitgenodigd: "Alle provinciale statenleden zijn uitgenodigd en mochten ieder ook een gast meenemen."

Limburgse gasten
Verder wordt bestreden dat de lijst van genodigden onder geheimhouding ter inzage is gelegd - zoals PVV en Volkspartij Limburg stellen. Het gaat om de lijst van de 68 aanwezige Limburgse gasten, zo reageert het provinciebestuur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kritiek op Limburgs feestje in Amsterdamse schouwburg
Limburgse PVV wil extra debat over vluchtelingenopvang
Dienstauto mag ook gebruikt worden bij fractievergadering
Forse kritiek op SP: 'Partij zet principes te snel opzij'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen