Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs duo wint NK Ice Carving in Maastricht

Geplaatst opzaterdag 15 december 2018 - 19:40

Bij de Nederlandse kampioenschappen Ice Carving in Maastricht is zaterdag een Limburgs duo tot winnaar gekozen.

Het ijskunstwerk van het vanuit Schimmert werkende duo Roger Geraedts en Sander Hurkens sleepte de eerste prijs in de wacht.

Kettingzagen en strijkijzers
De twee waren zaterdag de hele dag in touw met kettingzagen, beitels en strijkijzers om ijsblokken van één meter hoog en en een halve meter dik te verwerken tot doorzichtige en slecht houdbare kunstwerken. De tweede plaats was voor Anton Kleinsmit en Dave Harmsworth, het brons was voor Thomas Weijenberg en Jeroen Boersma. Die laatste twee kregen wel de eer dat hun ijssculptuur bij de collega-kunstenaars het best in de smaak viel.

Het Open NK Ice Carving werd voor het eerst in Maastricht gehouden, en loopt alvast vooruit op een ijssculpturenfestival dat komende zomer in het MECC wordt gehouden.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen