Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs cryptogeldbedrijf onderhandelt toch weer met Elche

Geplaatst opmaandag 28 januari 2019 - 22:18

Cryptobedrijf Libereum uit Vaals onderhandelt toch weer over een overname van de Spaanse voetbalclub Elche CF.

Dat meldt het Algemeen Dagblad maandag.

Overname
Cem Kumlar, eigenaar van Libereum, zegt tegen de krant dat hij al weken in Spanje is om te onderhandelen over de overname. Er zouden volgens het AD bij nader financieel onderzoek 'nieuwe details' aan het licht zijn gekomen.

Lees ook: Rel rondom Elche CF: club ontkent Limburgse overname

Verklaring
Eerder meldde Liberium dat de overname van de club al rond was. Toen het bedrijf met die melding naar buiten kwam, liet Elche in een verklaring op de clubsite weten dat er van een deal nog geen sprake was.

Laatste streek
Volgens Kumlar klopte het statement op de clubsite niet. "Jullie hebben het contract gezien", zei Kumlar eind december tegen L1. "Het is een laatste streek van iemand die er volgende week niet meer werkt." Volgens de cryptobaas had de president van de Spaanse club dit uit rancune online gezet. "Hij had namelijk zelf interesse om de club te kopen, maar de aandeelhouders hebben een akkoord met mij bereikt."

Cryptomunt
Libereum heeft een eigen cryptomunt, de Liber, in het leven geroepen, en overtuigt mensen om in die cryptomunt te investeren. Het geld dat die mensen in de munt steken, wil Libereum uiteindelijk aanwenden om betaald voetbalclubs op te kopen. Vervolgens zou alles rond die clubs, van drank in het stadion tot transfersommen voor spelers, in de Liber betaald moeten gaan worden.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen