Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs CDA ziet niks in één btw-tarief

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 17:05

Het CDA in het Limburgs Parlement ziet niets in één btw-tarief zoals afgelopen week bepleit door economen van ING.

Volgens hen werken verschillende btw-tarieven economisch verstorend.

Grenseffecten
Consumenten kopen volgens die visie relatief meer producten met een laag tarief dan wanneer er maar één tarief zou zijn. Maar CDA-statenlid Jeu Titulaer stelt dat het eenzijdig gelijk trekken van het btw-tarief door Nederland 'waarschijnlijk forse grenseffecten' zal hebben. "En dat wordt helemaal vergeten door de ING-economen", aldus Titulaer.

Engels onderzoek
Dagelijkse levensmiddelen kunnen dan in België en Duitsland meer dan 10 procent goedkoper worden, zo stelt Titulaer in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.
Hij wil weten wat die daarvan vindt. De CDA'er stelt verder dat de ING-economen zich baseren op Engels onderzoek, maar Engeland is een eiland.

Fake news
"Daarom is het in deze tijd van fake news, tendentieuze headlines en fact-checking geen overbodige luxe om bij de conclusies van de ING iets verder te kijken", zo schrijft hij. Wel wil hij weten of er met buurlanden überhaupt wordt gesproken over een zelfde btw-tarief, bijvoorbeeld in EU-verband, het Beneluxparlement of het Europese Comité van de Regio’s. Hij wil verder weten of het provinciebestuur dit onderwerp wel of niet aan de orde wil stellen.

Het laagste btw-tarief wordt in Nederland vanaf 1 januari 2019 verhoogd van 6 naar 9 procent. Het hoogste tarief blijft 21 procent.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen