Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs CDA ziet niks in één btw-tarief

Geplaatst opdonderdag 16 augustus 2018 - 17:05

Het CDA in het Limburgs Parlement ziet niets in één btw-tarief zoals afgelopen week bepleit door economen van ING.

Volgens hen werken verschillende btw-tarieven economisch verstorend.

Grenseffecten
Consumenten kopen volgens die visie relatief meer producten met een laag tarief dan wanneer er maar één tarief zou zijn. Maar CDA-statenlid Jeu Titulaer stelt dat het eenzijdig gelijk trekken van het btw-tarief door Nederland 'waarschijnlijk forse grenseffecten' zal hebben. "En dat wordt helemaal vergeten door de ING-economen", aldus Titulaer.

Engels onderzoek
Dagelijkse levensmiddelen kunnen dan in België en Duitsland meer dan 10 procent goedkoper worden, zo stelt Titulaer in schriftelijke vragen aan het provinciebestuur.
Hij wil weten wat die daarvan vindt. De CDA'er stelt verder dat de ING-economen zich baseren op Engels onderzoek, maar Engeland is een eiland.

Fake news
"Daarom is het in deze tijd van fake news, tendentieuze headlines en fact-checking geen overbodige luxe om bij de conclusies van de ING iets verder te kijken", zo schrijft hij. Wel wil hij weten of er met buurlanden überhaupt wordt gesproken over een zelfde btw-tarief, bijvoorbeeld in EU-verband, het Beneluxparlement of het Europese Comité van de Regio’s. Hij wil verder weten of het provinciebestuur dit onderwerp wel of niet aan de orde wil stellen.

Het laagste btw-tarief wordt in Nederland vanaf 1 januari 2019 verhoogd van 6 naar 9 procent. Het hoogste tarief blijft 21 procent.

Volg 1Limburg op Instagram en blijf op de hoogte van het Limburgse nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen