Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs CDA staat wel achter meppend raadslid

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 16:24

Het CDA Limburg vindt het geen enkel probleem dat het tot twee keer toe voor mishandeling veroordeelde raadslid Julien Penders op de kandidatenlijst komt te staan.

Penders is kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Echt-Susteren. Het landelijke partijbestuur ziet dat niet zitten, maar voor zowel de provinciale afdeling als de lokale fractie van de partij is het geen probleem.

Schedelfractuur
Penders mishandelde tot twee keer toe iemand. Beide keren werd hij veroordeeld. In een van de twee zaken sloeg hij in een café in Maastricht iemand zo hard op het hoofd, dat het slachtoffer er een schedelfractuur aan overhield.

"Een veroordeling past niet bij de grondhouding van een politicus", zegt een woordvoerder van het landelijk bestuur. Er wordt nog gekeken of zijn kandidatuur tegengehouden kan worden, maar de kans dat dit lukt lijkt klein.

Lees ook: Veroordeelde politicus zet CDA-verhoudingen op scherp

Niets verkeerd
CDA Limburg-voorzitter Harold Schroeder vindt dat de lokale afdeling over de lokale lijst gaat. "Ze hebben een advies gekregen van het landelijk bestuur. Dat is afgezet tegen hetgeen Penders de afgelopen jaren heeft gedaan. Na 2011 heeft hij niets verkeerds gedaan. Ik begrijp het standpunt van het landelijk bestuur, maar de lokale afdeling heeft met hem gewerkt en heeft veel vertrouwen in Penders. Dus wat ons betreft staat hij gewoon op de lijst."

Ongemakkelijk
Schroeder vindt het persoonlijk een ongemakkelijke situatie dat mensen met een veroordeling op de lijst staan. "Van de andere kant mogen mensen fouten maken. Hij was toen 21, nu is hij 28 jaar oud. Je moet mensen een nieuwe kans geven."

Julien Penders weigert na al die jaren nog steeds te reageren op de kwestie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen