Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs CDA staat wel achter meppend raadslid

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 16:24

Het CDA Limburg vindt het geen enkel probleem dat het tot twee keer toe voor mishandeling veroordeelde raadslid Julien Penders op de kandidatenlijst komt te staan.

Penders is kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen in Echt-Susteren. Het landelijke partijbestuur ziet dat niet zitten, maar voor zowel de provinciale afdeling als de lokale fractie van de partij is het geen probleem.

Schedelfractuur
Penders mishandelde tot twee keer toe iemand. Beide keren werd hij veroordeeld. In een van de twee zaken sloeg hij in een café in Maastricht iemand zo hard op het hoofd, dat het slachtoffer er een schedelfractuur aan overhield.

"Een veroordeling past niet bij de grondhouding van een politicus", zegt een woordvoerder van het landelijk bestuur. Er wordt nog gekeken of zijn kandidatuur tegengehouden kan worden, maar de kans dat dit lukt lijkt klein.

Lees ook: Veroordeelde politicus zet CDA-verhoudingen op scherp

Niets verkeerd
CDA Limburg-voorzitter Harold Schroeder vindt dat de lokale afdeling over de lokale lijst gaat. "Ze hebben een advies gekregen van het landelijk bestuur. Dat is afgezet tegen hetgeen Penders de afgelopen jaren heeft gedaan. Na 2011 heeft hij niets verkeerds gedaan. Ik begrijp het standpunt van het landelijk bestuur, maar de lokale afdeling heeft met hem gewerkt en heeft veel vertrouwen in Penders. Dus wat ons betreft staat hij gewoon op de lijst."

Ongemakkelijk
Schroeder vindt het persoonlijk een ongemakkelijke situatie dat mensen met een veroordeling op de lijst staan. "Van de andere kant mogen mensen fouten maken. Hij was toen 21, nu is hij 28 jaar oud. Je moet mensen een nieuwe kans geven."

Julien Penders weigert na al die jaren nog steeds te reageren op de kwestie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen