Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs café tapt het liefst lokaal

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 11:50

De Limburgse cafés tappen het liefst een biertje uit de eigen regio, zo blijkt uit een onderzoek van Datlinq.

Alleen Gennep is een uitzondering, daar wordt vooral Heineken getapt. Voor de rest zijn het regionale brouwers die het hoofdmerk van de Limburgse horeca vormen.

Regio's
Brand is in het zuiden van de provincie het meest op de tap te vinden. Uitzonderingen op die regel zijn Gulpen-Wittem en Vaals, waar het lokale Gulpener vaker uit de kraan stroomt. In de omgeving van Thull is Alfa het populairste merk. Die kleine zelfstandige brouwerij doet het ook opvallend goed in Maasgouw en Roerdalen.

Lindeboom en Hertog Jan
Lindeboom uit Neer is geliefd op het platteland van Midden-Limburg en in Venlo, maar moet verder in het noorden toch plaats maken voor Hertog Jan uit Arcen.

Biblebelt
De Arcense brouwerij is het enige Limburgse biermerk dat ook buiten de provinciegrenzen populair is. In totaal staat het in 23 gemeenten op de eerste plek. Die liggen vooral in Brabant, maar ook in de Nederlandse biblebelt zoals Wijk bij Duurstede, Ermelo en Steenwijkerland.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen