Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs café tapt het liefst lokaal

Geplaatst opzaterdag 31 augustus 2019 - 11:50

De Limburgse cafés tappen het liefst een biertje uit de eigen regio, zo blijkt uit een onderzoek van Datlinq.

Alleen Gennep is een uitzondering, daar wordt vooral Heineken getapt. Voor de rest zijn het regionale brouwers die het hoofdmerk van de Limburgse horeca vormen.

Regio's
Brand is in het zuiden van de provincie het meest op de tap te vinden. Uitzonderingen op die regel zijn Gulpen-Wittem en Vaals, waar het lokale Gulpener vaker uit de kraan stroomt. In de omgeving van Thull is Alfa het populairste merk. Die kleine zelfstandige brouwerij doet het ook opvallend goed in Maasgouw en Roerdalen.

Lindeboom en Hertog Jan
Lindeboom uit Neer is geliefd op het platteland van Midden-Limburg en in Venlo, maar moet verder in het noorden toch plaats maken voor Hertog Jan uit Arcen.

Biblebelt
De Arcense brouwerij is het enige Limburgse biermerk dat ook buiten de provinciegrenzen populair is. In totaal staat het in 23 gemeenten op de eerste plek. Die liggen vooral in Brabant, maar ook in de Nederlandse biblebelt zoals Wijk bij Duurstede, Ermelo en Steenwijkerland.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen