Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs bockbier met goud bekroond

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 10:00

Lindeboom Herfstbock is in de prijzen gevallen bij de European Beer Star. De bierbrouwer uit Neer won met de herfstbock in de categorie 'German-style dunkler bock'.

Lindeboom is de enige Limburgse brouwerij die tijdens de Brau Beviale in Neurenberg in de prijzen is gevallen.

Hoogste erkenning
De brouwerij in Neer bestaat dit jaar exact 150 jaar. Lindeboom is dan ook trots dat het bockbier in dit jubileumjaar met goud is bekroond. "Deze hoogste erkenning maakt ons meer dan blij’, zegt directeur Paul Joosten tegen Midden-Limburg Actueel. "Dit is fantastisch nieuws. Lindeboom brouwers ontwikkelen vanaf 1870 onophoudelijk Lindeboom bieren, met focus op smaak en diversiteit."

Europees bier
De European Beer Star competitie wordt jaarlijks gehouden en bekroont de beste bieren in 'biersoorten van Europese origine'. Een jury van 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen, keurden de bieren op kleur, geur, aromatisch profiel, algehele indruk en natuurlijk smaak. In 57 biercategorieën werden prijzen toegekend. De biercompetitie staat te boek als een van de bekendste wedstrijden ter wereld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen