Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs bockbier met goud bekroond

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 10:00

Lindeboom Herfstbock is in de prijzen gevallen bij de European Beer Star. De bierbrouwer uit Neer won met de herfstbock in de categorie 'German-style dunkler bock'.

Lindeboom is de enige Limburgse brouwerij die tijdens de Brau Beviale in Neurenberg in de prijzen is gevallen.

Hoogste erkenning
De brouwerij in Neer bestaat dit jaar exact 150 jaar. Lindeboom is dan ook trots dat het bockbier in dit jubileumjaar met goud is bekroond. "Deze hoogste erkenning maakt ons meer dan blij’, zegt directeur Paul Joosten tegen Midden-Limburg Actueel. "Dit is fantastisch nieuws. Lindeboom brouwers ontwikkelen vanaf 1870 onophoudelijk Lindeboom bieren, met focus op smaak en diversiteit."

Europees bier
De European Beer Star competitie wordt jaarlijks gehouden en bekroont de beste bieren in 'biersoorten van Europese origine'. Een jury van 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen, keurden de bieren op kleur, geur, aromatisch profiel, algehele indruk en natuurlijk smaak. In 57 biercategorieën werden prijzen toegekend. De biercompetitie staat te boek als een van de bekendste wedstrijden ter wereld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen