Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs bockbier met goud bekroond

Geplaatst opvrijdag 13 november 2020 - 10:00

Lindeboom Herfstbock is in de prijzen gevallen bij de European Beer Star. De bierbrouwer uit Neer won met de herfstbock in de categorie 'German-style dunkler bock'.

Lindeboom is de enige Limburgse brouwerij die tijdens de Brau Beviale in Neurenberg in de prijzen is gevallen.

Hoogste erkenning
De brouwerij in Neer bestaat dit jaar exact 150 jaar. Lindeboom is dan ook trots dat het bockbier in dit jubileumjaar met goud is bekroond. "Deze hoogste erkenning maakt ons meer dan blij’, zegt directeur Paul Joosten tegen Midden-Limburg Actueel. "Dit is fantastisch nieuws. Lindeboom brouwers ontwikkelen vanaf 1870 onophoudelijk Lindeboom bieren, met focus op smaak en diversiteit."

Europees bier
De European Beer Star competitie wordt jaarlijks gehouden en bekroont de beste bieren in 'biersoorten van Europese origine'. Een jury van 124 meesterbrouwers, biersommeliers en erkende bierkenners, afkomstig uit 30 landen, keurden de bieren op kleur, geur, aromatisch profiel, algehele indruk en natuurlijk smaak. In 57 biercategorieën werden prijzen toegekend. De biercompetitie staat te boek als een van de bekendste wedstrijden ter wereld.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen