Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs benefietconcert voor slachtoffers watersnood

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 9:00

'Help Limburg oet de drup' is de titel van het benefietevenement dat eind augustus moet plaatsvinden in Valkenburg aan de Geul. Het benefietconcert is bedoeld om geld op te halen voor de getroffenen van de watersnood.

Het is een initiatief van Léon Keppels, die in 1993 en 1995 ook al betrokken was bij eerdere edities van het benefietevenement.

Video: RTV Maastricht

Niet geslapen
"Wat er in Limburg is gebeurd doet mij geweldig pijn in het hart," zegt initiatiefnemer Keppels "Ik heb er twee dagen niet van geslapen en ik wilde per se iets doen voor de slachtoffers." Van het één kwam het ander en hij nam contact op met Jos van Herpen, bekend van de Maastrichtse band Ziesjoem.

Binnen zeer korte tijd heeft van Herpen een keur aan artiesten kunnen regelen die zich vrijblijvend inzetten voor het benefietevenement. "We hebben een bijzondere lijst kunnen samenstellen," vertelt Van Herpen. Die lijst zal later bekend worden gemaakt.

Veiling
Naast de optredens van de artiesten vindt er een veiling plaats. "Er kan bijvoorbeeld worden geboden op wielershirts van Limburgse renners", vertelt Keppels. "Maar eventueel ook op huiskamerconcerten van sommige Limburgse artiesten."

Streaming
Het evenement vindt op 25 augustus plaats in Valkenburg aan de Geul. "Dit is toch wel de kern van het rampgebied", aldus Keppels. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn. "Dat is natuurlijk anders dan in 1993 en 1995 toen men kaartjes moest kopen voor de concerten in het MECC en op het Vrijthof in Maastricht. Toen kregen wij de opbrengsten binnen via de drankverkoop", vertelt Keppels.

Het concert zal plaatsvinden in het Kuurpark bij Holland Casino Valkenburg. Vanwege de geldende coronamaatregelen mogen er maximaal 1.500 mensen fysiek aanwezig zijn bij het evenement. Verder is het concert via een gratis stream te volgen. "Daarnaast willen we proberen er voor te zorgen dat het op zoveel mogelijk lokale en regionale zenders tegelijkertijd te zien is", aldus Keppels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen