Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs benefietconcert voor slachtoffers watersnood

Geplaatst opvrijdag 30 juli 2021 - 9:00

'Help Limburg oet de drup' is de titel van het benefietevenement dat eind augustus moet plaatsvinden in Valkenburg aan de Geul. Het benefietconcert is bedoeld om geld op te halen voor de getroffenen van de watersnood.

Het is een initiatief van Léon Keppels, die in 1993 en 1995 ook al betrokken was bij eerdere edities van het benefietevenement.

Video: RTV Maastricht

Niet geslapen
"Wat er in Limburg is gebeurd doet mij geweldig pijn in het hart," zegt initiatiefnemer Keppels "Ik heb er twee dagen niet van geslapen en ik wilde per se iets doen voor de slachtoffers." Van het één kwam het ander en hij nam contact op met Jos van Herpen, bekend van de Maastrichtse band Ziesjoem.

Binnen zeer korte tijd heeft van Herpen een keur aan artiesten kunnen regelen die zich vrijblijvend inzetten voor het benefietevenement. "We hebben een bijzondere lijst kunnen samenstellen," vertelt Van Herpen. Die lijst zal later bekend worden gemaakt.

Veiling
Naast de optredens van de artiesten vindt er een veiling plaats. "Er kan bijvoorbeeld worden geboden op wielershirts van Limburgse renners", vertelt Keppels. "Maar eventueel ook op huiskamerconcerten van sommige Limburgse artiesten."

Streaming
Het evenement vindt op 25 augustus plaats in Valkenburg aan de Geul. "Dit is toch wel de kern van het rampgebied", aldus Keppels. Door de coronamaatregelen kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers aanwezig zijn. "Dat is natuurlijk anders dan in 1993 en 1995 toen men kaartjes moest kopen voor de concerten in het MECC en op het Vrijthof in Maastricht. Toen kregen wij de opbrengsten binnen via de drankverkoop", vertelt Keppels.

Het concert zal plaatsvinden in het Kuurpark bij Holland Casino Valkenburg. Vanwege de geldende coronamaatregelen mogen er maximaal 1.500 mensen fysiek aanwezig zijn bij het evenement. Verder is het concert via een gratis stream te volgen. "Daarnaast willen we proberen er voor te zorgen dat het op zoveel mogelijk lokale en regionale zenders tegelijkertijd te zien is", aldus Keppels.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen