Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs bedrijf had veilig alternatief kunstgraskorrels

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 8:57

Het Sittardse bedrijf Terra Sports Technology BV had in oktober 2015 al een veilig alternatief beschikbaar voor de rubberen kunstgraskorrels. Deze korrels staan ter discussie omdat ze mogelijk kankerverwekkend zijn.

Het Sittardse bedrijf sprong toen samen met het Zwitserse Sekisui Alveo in op de nieuwe, strenge regels voor kunstgraskorrels. Dat meldt De Volkskrant dinsdag.

In opspraak
De kunstgrasvelden met de rubberen korrels kwamen oktober vorig jaar in opspraak door een uitzending van Zembla. Daarin werd gezegd dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

Veel duurder
Maar nu blijkt dus dat twee bedrijven jaren geleden al veilige alternatieven op de markt konden brengen. De korrels van Terra Sports Technology BV zijn van kunststof gemaakt. Daarmee blijft het bedrijf ver onder de norm voor producten met kankerverwekkende stoffen. Het nadeel is alleen dat ze wel zes tot zeven keer zo duur zijn.

Fel protest
In eerste instantie wilde Nederland de nieuwe en strengere regels bepleiten bij de Europese Commissie. Maar na fel protest van de producenten van rubberkorrels werd dit standpunt aangepast en verdween de strenge norm.

Lees hier meer nieuws over het veelbesproken kunstgras.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen discussie over Limburgs kunstgras Real Madrid'
Gemeenten klaar met kunstgras-discussie
Hoogleraar: 'rubberkorrels verwijderen van kunstgras'
Limburgse voetbalclubs weigeren nog op kunstgras te spelen
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen