Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs bedrijf had veilig alternatief kunstgraskorrels

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 8:57

Het Sittardse bedrijf Terra Sports Technology BV had in oktober 2015 al een veilig alternatief beschikbaar voor de rubberen kunstgraskorrels. Deze korrels staan ter discussie omdat ze mogelijk kankerverwekkend zijn.

Het Sittardse bedrijf sprong toen samen met het Zwitserse Sekisui Alveo in op de nieuwe, strenge regels voor kunstgraskorrels. Dat meldt De Volkskrant dinsdag.

In opspraak
De kunstgrasvelden met de rubberen korrels kwamen oktober vorig jaar in opspraak door een uitzending van Zembla. Daarin werd gezegd dat de korrels mogelijk kankerverwekkend zijn.

Veel duurder
Maar nu blijkt dus dat twee bedrijven jaren geleden al veilige alternatieven op de markt konden brengen. De korrels van Terra Sports Technology BV zijn van kunststof gemaakt. Daarmee blijft het bedrijf ver onder de norm voor producten met kankerverwekkende stoffen. Het nadeel is alleen dat ze wel zes tot zeven keer zo duur zijn.

Fel protest
In eerste instantie wilde Nederland de nieuwe en strengere regels bepleiten bij de Europese Commissie. Maar na fel protest van de producenten van rubberkorrels werd dit standpunt aangepast en verdween de strenge norm.

Lees hier meer nieuws over het veelbesproken kunstgras.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen discussie over Limburgs kunstgras Real Madrid'
Gemeenten klaar met kunstgras-discussie
Hoogleraar: 'rubberkorrels verwijderen van kunstgras'
Limburgse voetbalclubs weigeren nog op kunstgras te spelen
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen