Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs bedrijf gaat astronauten trainen

Geplaatst opdonderdag 29 juni 2017 - 9:00

BlueTea uit Ittervoort gaat Boeing helpen om astronauten te trainen. Het bedrijf gaat een virtual reality-programma ontwikkelen voor de astronauten die worden klaargestoomd voor een reis naar de ruimte.

Boeing werkt momenteel aan de CST-100 Starliner.

NASA
Dit ruimtevoertuig wordt samen met NASA ontwikkeld en moet astronauten en vracht naar het internationaal ruimtestation (ISS) gaan vervoeren. Door het programma van BlueTea kunnen de astronauten overal ter wereld trainen. De cockpit van het nieuwe ruimtevoertuig wordt door het bedrijf uit Ittervoort virtueel nagebouwd en is gekoppeld met de simulator in Houston.

Het is de tweede opdracht voor BlueTea van Boeing. Eerder maakte het al een programma om medewerkers van de vliegtuigbouwer te wijzen op gevaren in hangars.

Andere order
Maar de nieuwste opdracht is volgens Ruud Dullens van BlueTea van een andere order: "Astronauten kunnen thuis op de bank trainen. Door een VR-bril zitten ze als het ware in de cockpit van de Starliner. Ze kunnen zelfs knopjes bedienen. Ook kunnen ze collega’s zien zitten, die op dat moment duizenden kilometers verderop zijn."

Het trainingsprogramma moet eind dit jaar klaar zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Auto rijdt woning binnen in Ittervoort
Celstraf voor veroorzaker ongevallen op Napoleonsweg
Ittervoortenaar op brommermarathon voor goed doel
Leudal bekijkt fusie scholen
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen