Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgs archeologisch centrum De Vondst geopend

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 19:28

Het Limburgs centrum voor archeologie De Vondst in Heerlen is woensdag officieel geopend.

In de voormalige bibliotheek wordt de provinciale collectie archeologische vondsten bewaard en tentoongesteld.

Restauratie
Ook is in het centrum met de naam De Vondst het restauratieatelier van Restaura gevestigd. Gemeente Heerlen, provincie Limburg en Restaura werken in De Vondst samen.

Vitrine
Bedoeling van het centrum is bezoekers te laten zien hoe een archeologische opgraving te werk gaat. Maar ook hert werk dat daarna met de objecten die zijn gevonden gebeurt, wordt inzichtelijk gemaakt. De slogan is hier dan ook: van vondst tot vitrine.

Lees ook: Oude bibliotheek wordt centrum archeologie

Expositie
Bezoekers kunnen een permanente expositie bekijken en mogen objecten ook aanraken. Daarnaast kunnen ze meekijken bij het restauratiewerk. Verder is het mogelijk om een rondleiding te volgen in het provinciaal depot en je kunt als bezoeker ervaren hoe het is om archeologisch werk uit te voeren.

Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen op 12,13 en 14 oktober is De Vondst geopend. Daarna is het centrum van dinsdag tot en met vrijdag te bezoeken.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen