Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgs archeologisch centrum De Vondst geopend

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 19:28

Het Limburgs centrum voor archeologie De Vondst in Heerlen is woensdag officieel geopend.

In de voormalige bibliotheek wordt de provinciale collectie archeologische vondsten bewaard en tentoongesteld.

Restauratie
Ook is in het centrum met de naam De Vondst het restauratieatelier van Restaura gevestigd. Gemeente Heerlen, provincie Limburg en Restaura werken in De Vondst samen.

Vitrine
Bedoeling van het centrum is bezoekers te laten zien hoe een archeologische opgraving te werk gaat. Maar ook hert werk dat daarna met de objecten die zijn gevonden gebeurt, wordt inzichtelijk gemaakt. De slogan is hier dan ook: van vondst tot vitrine.

Lees ook: Oude bibliotheek wordt centrum archeologie

Expositie
Bezoekers kunnen een permanente expositie bekijken en mogen objecten ook aanraken. Daarnaast kunnen ze meekijken bij het restauratiewerk. Verder is het mogelijk om een rondleiding te volgen in het provinciaal depot en je kunt als bezoeker ervaren hoe het is om archeologisch werk uit te voeren.

Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen op 12,13 en 14 oktober is De Vondst geopend. Daarna is het centrum van dinsdag tot en met vrijdag te bezoeken.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen