Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgs archeologisch centrum De Vondst geopend

Geplaatst opwoensdag 10 oktober 2018 - 19:28

Het Limburgs centrum voor archeologie De Vondst in Heerlen is woensdag officieel geopend.

In de voormalige bibliotheek wordt de provinciale collectie archeologische vondsten bewaard en tentoongesteld.

Restauratie
Ook is in het centrum met de naam De Vondst het restauratieatelier van Restaura gevestigd. Gemeente Heerlen, provincie Limburg en Restaura werken in De Vondst samen.

Vitrine
Bedoeling van het centrum is bezoekers te laten zien hoe een archeologische opgraving te werk gaat. Maar ook hert werk dat daarna met de objecten die zijn gevonden gebeurt, wordt inzichtelijk gemaakt. De slogan is hier dan ook: van vondst tot vitrine.

Lees ook: Oude bibliotheek wordt centrum archeologie

Expositie
Bezoekers kunnen een permanente expositie bekijken en mogen objecten ook aanraken. Daarnaast kunnen ze meekijken bij het restauratiewerk. Verder is het mogelijk om een rondleiding te volgen in het provinciaal depot en je kunt als bezoeker ervaren hoe het is om archeologisch werk uit te voeren.

Tijdens het weekend van de Nationale Archeologiedagen op 12,13 en 14 oktober is De Vondst geopend. Daarna is het centrum van dinsdag tot en met vrijdag te bezoeken.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen