Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgs Ajax-talent moest Onana om handschoenen vragen

Geplaatst opdonderdag 21 maart 2019 - 10:11

Doelman Issam El Maach (19) uit Heerlen moest vooraf aan de achtste finale van de Youth League, de Champions League voor jeugdelftallen, de eerste keeper van Ajax vragen of hij zijn keepershandschoenen mocht lenen.

Het talent was niet door een slechte voorbereiding zijn materiaal vergeten, maar mocht vanwege sponsorredenen niet zijn gebruikelijke handschoenen aantrekken.

Collega's
"Ik keep normaal op Nike, maar bij de jeugd mogen we alleen
Adidas dragen. Dus ik ben naar André Onana gestapt en heb hem gevraagd naar een paar handschoenen. Collega's onder elkaar, dat mag toch wel?", stelt El Maach in Ajax TV.

Geleend materiaal
In het prestigieuze toernooi voor Europese talenten namen de jonge godenzonen het op tegen de jongelingen van de Franse topploeg
Olympique Lyon. In de gelijknamige stad werden de Ajacieden na een strafschoppenreeks uitgeschakeld. El Maach verrichtte met het geleende materiaal een aantal fortuinlijke reddingen. De geboren Heerlenaar stopte zelfs een strafschop, maar de redding was niet genoeg voor een plek in de kwartfinale.

El Maach keepte zeven wedstrijden in de Youth League. In deze optredens pareerde het talent 45 keer een inzet van de tegenpartij.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen