Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers zijn chocolade even moe na feestdagen

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 17:24

Het is rustig in de Limburgse chocoladewinkels. Klanten lijken in de maand van de goede voornemens liever voor de sportschool te kiezen dan voor extra calorie├źn.

"Ik heb een weekje vakantie gehad", zegt chocoladeverkoopster Lieke Hermans uit Sittard. "Maar in de fabriek wordt hard gewerkt om de schappen weer vol te krijgen."

Vooruitwerken
Na de extreme drukte in november en december moeten bij Rousseau Chocolade in Sittard alle zeilen worden bijgezet om de chocoladeproducten aan te vullen in de winkels. Iedereen werkt achter de schermen mee, dus ook mede-eigenaar Paul Diepstraten. "Het was ontzettend druk in november en december. Dus moet alles worden aangevuld. En wij werken alvast vooruit voor carnaval, Valentijnsdag en natuurlijk de paasdagen."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen