Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers vinden zelf sporten leuker dan sport kijken

Geplaatst opdonderdag 5 november 2020 - 7:28

Limburgers vinden het leuker om zelf te sporten dan om naar anderen die sporten te kijken via de media of bij een sportwedstrijd of evenement.

54 procent van de inwoners vanaf negentien jaar geeft sporten een acht of hoger als rapportcijfer, zo blijkt uit onderzoek van Mulier Instituut op basis van cijfers van vorig jaar.

Liever zelf sporten
Ook landelijk geeft meer dan de helft van de volwassenen een acht of hoger voor zelf sporten. In alle provincies beleven mensen daar meer plezier aan dan aan sport kijken.

Ruim 40 procent van de Limburgers geeft een hoog cijfer aan het kijken of luisteren naar sport via de media. 29 procent vindt het ook leuk om een sportevenement of -wedstrijd te bezoeken. De Limburgse voorkeuren zijn daarmee bijna gelijk aan de landelijke cijfers.

In Utrecht en Noord-Holland is de groep volwassenen die plezier heeft aan zelf sporten het grootst.

Motivatie
Volgens het sportonderzoeksinstituut is het beleven van plezier aan sport een 'belangrijker motivator om te blijven sporten'. Mensen die elke week sporten, geven vaker aan daar plezier uit te halen. Als mensen het daarnaast leuk vinden om sport te kijken, draagt dat ook bij aan de motivatie om zelf te blijven sporten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen