Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers vallen in de prijzen van Nederlands Film Fonds

Geplaatst opdinsdag 1 oktober 2019 - 11:11

Laurens Zautsen uit Hulsberg en Roy Seerden uit Geleen hebben allebei een Filmfonds Wildcard weten te bemachtigen op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Deze prijzen, ter waarde van 50.000 euro, worden uitgereikt aan regisseurs die voor 1 september zijn afgestudeerd aan een Nederlandse film- of kunstacademie met een documentaire, fictie- of animatiefilm.

Twee winnaars
In elke categorie werden twee winnaars gekozen. Laurens Zautsen won met zijn korte film Feniks in de categorie 'fictie'. At Midnight Plays a Dance Tune van Roy Seerden bemachtigde de prijs voor documentaires. Met het geldbedrag kunnen ze een nieuw project financieren.

Succes
Volgens filmhub CineSud is het uniek dat twee Limburgers in de prijzen zijn gevallen. De organisatie brengt nieuwe en ervaren filmmakers in de grensregio bij elkaar. Toch staan deze successen niet op zichzelf volgens CineSud. Drie andere Limburgse producties werden geselecteerd voor de Studentencompetitie, Debuutcompetitie en Gouden Kalveren-competitie van het Nederlands Film Festival. Daarnaast haalden producties van Limburgse hand ruim honderd (internationale) festivalselecties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen