Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers tweede bij gamewedstrijd in Hollywood

Geplaatst opdonderdag 25 oktober 2018 - 10:39

Vijf Limburgse game-ontwikkelaars zijn tweede geworden bij een wedstrijd van Universal Studios in Hollywood.

De filmstudio vroeg de deelnemers om spellen te ontwikkelen rondom films en televisieseries. De Limburgers gingen voor Back to the Future en doopten hun spel Backpack to the Future.

Klassiekers
De andere vijf finalisten bogen zich over de klassiekers Jaws, Turok, Voltron: Legendary Defender en Battlestar Galactica.

Finale
Het team bestaat uit Mick Heijkens uit Geverik, Richard Gelissen uit Oirsbeek, Heerlenaar Hans Krill, Kay Lousberg uit Maastricht en Kerkradenaar Kenney Vleugels. Zij slaagden erin om uit meer dan 500 inzendingen een plekje te veroveren in de finale.

Lees ook: Limburgers naar Hollywood voor Back to the Future-game

Prototype
De game-ontwikkelaars zijn op reis geweest naar Amerika voor deze wedstrijd. Daarnaast hebben ze deelgenomen aan een aantal workshops. In augustus moesten ze een prototype van het spel afhebben. Dat werd vervolgens door de jury beoordeeld.

Geldprijs
Uiteindelijk ging Andreas Halter van de Zwitserse gamestudio Gbanga er met de eerste prijs vandoor. Met het spel Voltron: Cubes of Olkarion heeft hij 150.000 dollar gewonnen.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen