Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers tippen vaak anoniem: meeste tips over drugs

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 15:13

De Limburgse politie kreeg vorig jaar 1.735 anonieme tips binnen bij Meld Misdaad Anoniem. Dat is 15,4 procent meer dan een jaar eerder.

Dat blijkt uit cijfers van Meld Misdaad Anoniem die LocalFocus op een rijtje heeft gezet.

Meeste tips
In Limburg werden relatief de meeste anonieme tips doorgegeven: 15,5 per tienduizend inwoners. Ook in de politieregio Zeeland-West-Brabant is het aantal meldingen met 12,3 per tienduizend inwoners naar verhouding hoog.

Soft- en harddrugs
De meeste meldingen in onze provincie kwamen binnen over softdrugs. Er kwamen vorig jaar 1001 anonieme tips binnen over onder meer wietplantages, een stijging van 13 procent. Ook over harddrugs werd veel anoniem getipt in Limburg: 519 keer, een stijging van 31 procent.

Hele drugsketen
Tipgevers doen volgens Meld Misdaad Anoniem meldingen over de hele drugsketen, 'van de import van cocaïne via de lucht- of zeehavens en de productie van synthetische drugs tot informatie over lokale dealers in de wijk'.

Dankzij de tips kwam de politie in Nederland onder andere grote partijen harddrugs op het spoor.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen