Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers tippen politie massaal over wiet en harddrugs

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 11:03

In Limburg werden vorig jaar meer tips gegeven die een misdaad hebben opgelost dan een jaar eerder. In onze provincie kreeg de politie de meeste tips van hennepkwekerijen en harddrugs.

Dat blijkt uit de jaarcijfers 2016 van Meld Misdaad Anoniem, die dinsdag zijn gepubliceerd.

Stijging
In 2016 kreeg de Limburgse politie 1.737 meldingen binnen via Misdaad Anoniem. Een jaar eerder waren dat er 1.634. Dat is een stijging van 6 procent. Van alle meldingen bleek 86 procent bruikbaar te zijn. Aan de hand van deze tips zijn 140 mensen aangehouden, 157 zaken opgelost en 7 misdrijven in de kiem gesmoord.

Soft- en harddrugs
In Limburg maakten de meeste melders gewag van iets dat met drugs te maken had. Zo tipten 943 mensen een hennepkwekerij. Harddrugs, met 305 meldingen, volgt op gepaste afstand. Softdrugs (159 meldingen) maakt de top-3 compleet.

Beslag
Door alle bruikbare tips heeft de politie in totaal een bedrag van 123.853 euro in beslag genomen. Verder zijn 29.304 hennepplanten vernietigd en is op 361 kilo explosief materiaal beslag gelegd. Ook wist de politie één vuurwapen te onderscheppen. Hoeveel kilo harddrugs in totaal in beslag is genomen, is niet bekend.

Opgeloste zaken
Ten slotte laat Meld Misdaad Anoniem nog weten dat een groot aantal zaken is opgelost door tips. Een overzicht is hier te vinden.

Lees ook: Meld Misdaad Anoniem iets minder in trek

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Justitie luisterde Albanese drugsnetwerken maandenlang af
Hoofdverdachten in Albanees drugsdossier uitgeleverd
Acht verdachten uit Albanië-dossier op vrije voeten
Limburgers doen het vaakst anoniem melding van misdaad
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen