Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers tippen politie massaal over wiet en harddrugs

Geplaatst opdinsdag 7 februari 2017 - 11:03

In Limburg werden vorig jaar meer tips gegeven die een misdaad hebben opgelost dan een jaar eerder. In onze provincie kreeg de politie de meeste tips van hennepkwekerijen en harddrugs.

Dat blijkt uit de jaarcijfers 2016 van Meld Misdaad Anoniem, die dinsdag zijn gepubliceerd.

Stijging
In 2016 kreeg de Limburgse politie 1.737 meldingen binnen via Misdaad Anoniem. Een jaar eerder waren dat er 1.634. Dat is een stijging van 6 procent. Van alle meldingen bleek 86 procent bruikbaar te zijn. Aan de hand van deze tips zijn 140 mensen aangehouden, 157 zaken opgelost en 7 misdrijven in de kiem gesmoord.

Soft- en harddrugs
In Limburg maakten de meeste melders gewag van iets dat met drugs te maken had. Zo tipten 943 mensen een hennepkwekerij. Harddrugs, met 305 meldingen, volgt op gepaste afstand. Softdrugs (159 meldingen) maakt de top-3 compleet.

Beslag
Door alle bruikbare tips heeft de politie in totaal een bedrag van 123.853 euro in beslag genomen. Verder zijn 29.304 hennepplanten vernietigd en is op 361 kilo explosief materiaal beslag gelegd. Ook wist de politie één vuurwapen te onderscheppen. Hoeveel kilo harddrugs in totaal in beslag is genomen, is niet bekend.

Opgeloste zaken
Ten slotte laat Meld Misdaad Anoniem nog weten dat een groot aantal zaken is opgelost door tips. Een overzicht is hier te vinden.

Lees ook: Meld Misdaad Anoniem iets minder in trek

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Limburgers doen het vaakst anoniem melding van misdaad
Wapens, drugs en vuurwerk in beslag genomen in Horst
Politie vindt voor ruim twee ton aan hennep in woning
Hennepplantage opgerold, bewoonster opgepakt
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen