Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers steunen Rode Duivels op oranjeloos EK

Geplaatst opdinsdag 7 juni 2016 - 6:23

Meer dan de helft van de Limburgse voetballiefhebbers schaart zich achter België tijdens het EK 2016.

Het andere buurland, Duitsland, zien we daarentegen het liefst niet de Europese titel winnen. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van De Limburger die dinsdag wordt gepubliceerd.

Massale support
De Rode Duivels mogen in deze lange, Oranje-loze zomer op massale support rekenen vanuit deze provincie. 54,6 procent van de Limburgers hoopt dat Kevin de Bruyne en co zo ver mogelijk komen. Slechts 4,7 procent gelooft echter daadwerkelijk dat België Europees kampioen wordt.

Die Mannschaft
De grote favoriet is Duitsland (28,7 procent). Die Mannschaft dwingt echter weinig sympathie af: 18,9 procent van de Limburgers zien de Duitsers het liefst niet het EK winnen. Bij geen ander land is die score zo hoog.

Lees alles over deze enquête in De Limburger van dinsdag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen