Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers stemmen voor Turks referendum in Düsseldorf

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 6:28

Limburgse Turken hoeven niet per se naar Amsterdam, Den Haag of Deventer om te stemmen voor het referendum. Ze kunnen dit jaar voor het eerst ook in Düsseldorf terecht.

Het stembureau in Düsseldorf is samen met Antwerpen aangewezen als buitenlands stembureau waar Turken uit de Nederlandse grensregio mogen stemmen.

Busreis
Woensdag maakten een aantal Limburgse Turken volgens De Limburger al gebruik van de mogelijkheid om in Düsseldorf te stemmen. Zelf in de auto stappen om naar een stembureau in Nederland te rijden, is overigens niet nodig. Turkse partijen in Nederland laten bussen vanuit het hele land afreizen naar Amsterdam, Den Haag of Deventer om te stemmen.

In Limburg vertrokken bussen van de Turkse AK-partij, de partij van president Erdogan, vanuit Weert, Venlo, Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen.

Referendum
Tienduizenden Turkse Nederlanders kunnen tot en met zondag stemmen over de omstreden wijziging van de grondwet van Turkije. Met de aanpassing wil de Turkse president Erdogan meer macht naar zich toetrekken. De stemgerechtigden kunnen kiezen uit evet (ja) of hayir (nee).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bolletjesslikkers wijken uit naar Düsseldorf
Nog geen nieuws over Nederlandse slachtoffers Germanwings
Duitsland blijft per trein bereikbaar vanuit Venlo
'Verdubbel enkel spoor tussen Venlo en Düsseldorf'
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen