Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers stemmen voor Turks referendum in Düsseldorf

Geplaatst opdonderdag 6 april 2017 - 6:28

Limburgse Turken hoeven niet per se naar Amsterdam, Den Haag of Deventer om te stemmen voor het referendum. Ze kunnen dit jaar voor het eerst ook in Düsseldorf terecht.

Het stembureau in Düsseldorf is samen met Antwerpen aangewezen als buitenlands stembureau waar Turken uit de Nederlandse grensregio mogen stemmen.

Busreis
Woensdag maakten een aantal Limburgse Turken volgens De Limburger al gebruik van de mogelijkheid om in Düsseldorf te stemmen. Zelf in de auto stappen om naar een stembureau in Nederland te rijden, is overigens niet nodig. Turkse partijen in Nederland laten bussen vanuit het hele land afreizen naar Amsterdam, Den Haag of Deventer om te stemmen.

In Limburg vertrokken bussen van de Turkse AK-partij, de partij van president Erdogan, vanuit Weert, Venlo, Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen en Heerlen.

Referendum
Tienduizenden Turkse Nederlanders kunnen tot en met zondag stemmen over de omstreden wijziging van de grondwet van Turkije. Met de aanpassing wil de Turkse president Erdogan meer macht naar zich toetrekken. De stemgerechtigden kunnen kiezen uit evet (ja) of hayir (nee).

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bolletjesslikkers wijken uit naar Düsseldorf
Nog geen nieuws over Nederlandse slachtoffers Germanwings
Duitsland blijft per trein bereikbaar vanuit Venlo
'Verdubbel enkel spoor tussen Venlo en Düsseldorf'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen