Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers steken grens over voor concert in autokino

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 23:25

Concerten in de open lucht zijn in Nederland voorlopig verboden. Toch trad vrijdagavond de Nederlandse hiphopgroep Broederliefde op voor honderden fans. Maar dan net over de grens bij Sittard in de autokino van Heinsberg. En omdat daar de Duitse regels gelden, kon dit 'Nederlands' concert doorgaan.

Honderden auto's, bijna allemaal uit Nederland, melden zich aan het begin van de avond in Heinsberg. Ze komen uit Limburg, maar ook uit de rest van het land. Broederliefde is namelijk een Rotterdamse muziekgroep.

Geen afstand tussen 10 mensen
Alles is verder Nederlands, ook de organisatie. "Dit is een eenmalig optreden. Maar het is vreemd dat dit dus hier wel kan maar in Nederland niet. In Duitsland mogen tien mensen nu bij elkaar komen zonder afstand te hoeven houden. Ze mogen niet allemaal richting het podium lopen, maar dat houden we wel in de gaten," zegt organisator Kenny Mordang.

Video: L1

FM-frequentie
De sfeer onder de 800 bezoekers is uitstekend. Als de groep eindelijk met hun optreden start, dansen de meesten mee rond hun eigen auto. Via een speciale frequentie kunnen ze het optreden ook op de autoradio horen. Misschien hadden sommigen wel vandaag op Pinkpop gestaan al is dit een heel ander publiek.

Ze zijn allang blij dat ze weer ergens naartoe kunnen. "We komen uit Amsterdam, de mooiste stad waar altijd iets te doen is. Maar de laatste maanden is er niks, geen clubs, geen optredens, niks," zegt een van de bezoekers, die er een ritje van twee uur voor over heeft. En zo komen ze dus uit alle windrichtingen.

Heinsberg
Foto: Frank Moonen (L1)

Controle
Hier en daar wordt wat lachgas genomen en de meesten hebben alcohol en versnaperingen bij zich. Broederliefde laat zich van zijn beste kant zien en het gezang wordt vaak overstelpt door het getoeter van tientallen auto's. Het optreden is te zien op een groot scherm, waar je normaal dus een film op volgt.

Want dat is het idee van een autokino waarvan er ooit eentje stond op het Pinkpopterrein in Landgraaf. Daar had dit dus nu niet gekund, puur omdat het een paar kilometer verderop is. Maar waar dus hele andere regels gelden.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen