Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers opgepakt vanwege drugshandel via darkweb

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 13:41

Een man (54) en een vrouw (52) uit Roermond zijn dinsdag opgepakt na een groot landelijk onderzoek naar verdovende middelen, geld en bitcoins via darkweb.

Agenten doorzochten gebouwen in Roermond, Enschede, Hengelo en Emmen.

Distributiecentrum
Het huis van het Roermonds stel bleek gebruikt te worden als distributiecentrum van waaruit pakketten verdovende middelen naar onder andere het buitenland werden verstuurd. Ook bleek in de woning een groot geldbedrag te liggen en tientallen kilo’s harddrugs zoals amfetamine, cocaïne, heroïne, XTC, tienduizenden XTC-pillen en enkele kilo’s hasj.

Geheim chatprogramma
De politie had dinsdag al bekendgemaakt te zijn doorgedrongen in de server van een geheim chatprogramma, IronChat genaamd. Rechercheurs konden live meelezen met de berichten van meer dan honderd gebruikers. Ook het Limburgs echtpaar bleek via cryptofoons te communiceren. Een deel van die gesprekken werd onderschept door de politie. Daardoor wist de politie drugsdeals en wapenhandel te stoppen. Dat leidde tot wantrouwen onder criminelen en er zou een vergelding dreigen.

In beperking
De Roermondenaren en drie andere verdachten die elders werden opgepakt mogen momenteel alleen contact hebben met hun advocaat, en niet met de buitenwereld.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank, ook in 2018!

Net als de afgelopen vier jaar slaat L1 ook dit jaar weer de handen ineen om de Voedselbank te helpen met het inzamelen van lang houdbare levensmiddelen.

De actie vindt plaats van woensdag 5 december tot en met donderdag 13 december. In die periode staan alle kanalen van L1, van radio tot TV en online, weer in het teken van de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’

Meld ook je actie aan
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen