Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers opgepakt vanwege drugshandel via darkweb

Geplaatst opdonderdag 8 november 2018 - 13:41

Een man (54) en een vrouw (52) uit Roermond zijn dinsdag opgepakt na een groot landelijk onderzoek naar verdovende middelen, geld en bitcoins via darkweb.

Agenten doorzochten gebouwen in Roermond, Enschede, Hengelo en Emmen.

Distributiecentrum
Het huis van het Roermonds stel bleek gebruikt te worden als distributiecentrum van waaruit pakketten verdovende middelen naar onder andere het buitenland werden verstuurd. Ook bleek in de woning een groot geldbedrag te liggen en tientallen kilo’s harddrugs zoals amfetamine, cocaïne, heroïne, XTC, tienduizenden XTC-pillen en enkele kilo’s hasj.

Geheim chatprogramma
De politie had dinsdag al bekendgemaakt te zijn doorgedrongen in de server van een geheim chatprogramma, IronChat genaamd. Rechercheurs konden live meelezen met de berichten van meer dan honderd gebruikers. Ook het Limburgs echtpaar bleek via cryptofoons te communiceren. Een deel van die gesprekken werd onderschept door de politie. Daardoor wist de politie drugsdeals en wapenhandel te stoppen. Dat leidde tot wantrouwen onder criminelen en er zou een vergelding dreigen.

In beperking
De Roermondenaren en drie andere verdachten die elders werden opgepakt mogen momenteel alleen contact hebben met hun advocaat, en niet met de buitenwereld.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen