Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers op omstreden lijst met 'Joden en volksvijanden'

Geplaatst opvrijdag 28 april 2017 - 20:49

Een aantal bekende Limburgers staat op een site die lijsten heeft gepubliceerd met 'Joodse Nederlanders' en 'volksvijanden'.

Het gaat om voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes, partijvoorzitter van de SP Ron Meyer uit Heerlen en strafrechtadvocaat Serge Weening uit Maastricht. Hun namen staan op de site AltRechts.com. De Limburgers spreken schande van de lijsten.

CIDI
Het CIDI, een organisatie van de Joodse gemeenschap in Nederland, wil dat de website zo snel mogelijk offline gaat. Het CIDI zegt dat de lijst doet denken aan lijsten met Joden en half-Joden uit de Tweede Wereldoorlog, die door de bezetter werden opgesteld om hen te kunnen oppakken. Het CIDI neemt de site zeer serieus, ofschoon niet bekend is wie er achter zit. De site is inmiddels moeilijk bereikbaar, volgens een melding is de bezoekerslimiet bereikt.

Garnaal
Serge Weening staat als volksvijand genoemd op de website omdat hij advocaat is van terrorismeverdachten met een islamitische achtergrond. "Als mensen voor wie ik enig respect heb me een volksvijand noemen dan zou ik het me misschien aantrekken. Maar als je dit soort dingen op een webiste zet, dan heb je een IQ van een garnaal. Ik kan er niet wakker van liggen." Onno Hoes: "Dit slaat helemaal nergens op."

Uit de lucht
De voormalig burgemeester van Maastricht staat genoemd in een Joods overzicht omdat hij invloed kan uitoefenen in Nederland. Hoes is inderdaad Joods. "Ik schaam me er niet voor, maar hier gaat het erom dat ik vanwege mijn Joodse achtergrond invloed zou kunnen hebben. Ik moet dan bij wijze van spreken uit de weg geruimd worden. Dat gaat te ver. De site moet gewoon uit de lucht."

Niet Joods
De website maakt geen indruk op Ron Meyer, zegt de partijvoorzitter van de SP uit Heerlen. Op de website staat: 'Mogelijk Joods (gebaseerd op naam en uiterlijk).' Meyer veracht de website: "Ik ben niet Joods, maar daar gaat het niet om. Het is walgelijk."

Aanpak
Volgens oud-burgemeester Hoes zouden de mensen achter de website aangepakt moeten worden: "Ze moeten flink onder handen genomen worden. Wat beogen ze hiermee? Zeker als we richting 4 en 5 mei gaan en ons realiseren wat zo'n lijst betekent. Je bent daarmee 100% aan het discrimineren." Weening: "Ik ga hier helemaal niks aan doen, het is niet de moeite waard om hier tijd aan te besteden."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onno Hoes treedt af als voorzitter CIDI
Advocaten kunnen spotje Serge Weening niet waarderen
Advocaat Weening uit Maastricht opgepakt in rechtbank
OM wil schietverdachte in Hoensbroek hard straffen
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen