Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers ontwijken grenscontroles: België sluit sluipwegen

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 8:36

De gemeenten Kinrooi en Riemst hebben de sluipwegen bij de Limburgse grens afgesloten, omdat er nog te veel Nederlanders naar België komen.

Jo Brouns, de burgemeester van de gemeente Kinrooi, postte daarover een bericht op Instagram.

Barricades
Nederlanders lappen volgens de Belgen hun maatregelen naar aanleiding van het coronavirus nog teveel aan hun laars. "Als we grenscontroles blijven ontwijken... moeten we helaas sluipwegen afsluiten", aldus de Kinrooise burgemeester. Met barricades op de sluipwegen hoopt hij dat de hardleerse Nederlanders de grens niet meer onnodig oversteken en Belgen niet meer zomaar Nederland bezoeken. Aan de gemeente Kinrooi liggen de verbindingswegen richting Ittervoort, Thorn, Haler en Stramproy. "Alleen 'samen' België en Nederland kunnen we de strijd tegen corona winnen. Grensoverschrijdende solidariteit is noodzakelijk", schrijft Brouns.

Solidariteit
Ook de gemeente Riemst is het zat dat de grens nog te veel over en weer zonder aanleiding wordt overgestoken. Volgens de VRT heeft de gemeente aan de grens bij Maastricht dranghekken en verbodsborden geplaatst. Mocht dat nog niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de burgemeester van plan de grensovergangen volledig te laten blokkeren.

Lees ook: Grenscontroles: tot 350 euro boete voor tanken in België

De Belgische politie houdt sinds vrijdagochtend op verschillende plekken grenscontroles. In België geldt in verband met de coronacrisis een samenscholingsverbod.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

Grenscontrole Riemst (21 mrt 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen