Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers ontwijken grenscontroles: België sluit sluipwegen

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 8:36

De gemeenten Kinrooi en Riemst hebben de sluipwegen bij de Limburgse grens afgesloten, omdat er nog te veel Nederlanders naar België komen.

Jo Brouns, de burgemeester van de gemeente Kinrooi, postte daarover een bericht op Instagram.

Barricades
Nederlanders lappen volgens de Belgen hun maatregelen naar aanleiding van het coronavirus nog teveel aan hun laars. "Als we grenscontroles blijven ontwijken... moeten we helaas sluipwegen afsluiten", aldus de Kinrooise burgemeester. Met barricades op de sluipwegen hoopt hij dat de hardleerse Nederlanders de grens niet meer onnodig oversteken en Belgen niet meer zomaar Nederland bezoeken. Aan de gemeente Kinrooi liggen de verbindingswegen richting Ittervoort, Thorn, Haler en Stramproy. "Alleen 'samen' België en Nederland kunnen we de strijd tegen corona winnen. Grensoverschrijdende solidariteit is noodzakelijk", schrijft Brouns.

Solidariteit
Ook de gemeente Riemst is het zat dat de grens nog te veel over en weer zonder aanleiding wordt overgestoken. Volgens de VRT heeft de gemeente aan de grens bij Maastricht dranghekken en verbodsborden geplaatst. Mocht dat nog niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de burgemeester van plan de grensovergangen volledig te laten blokkeren.

Lees ook: Grenscontroles: tot 350 euro boete voor tanken in België

De Belgische politie houdt sinds vrijdagochtend op verschillende plekken grenscontroles. In België geldt in verband met de coronacrisis een samenscholingsverbod.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

Grenscontrole Riemst (21 mrt 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen