Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers ontwijken grenscontroles: België sluit sluipwegen

Geplaatst opzondag 22 maart 2020 - 8:36

De gemeenten Kinrooi en Riemst hebben de sluipwegen bij de Limburgse grens afgesloten, omdat er nog te veel Nederlanders naar België komen.

Jo Brouns, de burgemeester van de gemeente Kinrooi, postte daarover een bericht op Instagram.

Barricades
Nederlanders lappen volgens de Belgen hun maatregelen naar aanleiding van het coronavirus nog teveel aan hun laars. "Als we grenscontroles blijven ontwijken... moeten we helaas sluipwegen afsluiten", aldus de Kinrooise burgemeester. Met barricades op de sluipwegen hoopt hij dat de hardleerse Nederlanders de grens niet meer onnodig oversteken en Belgen niet meer zomaar Nederland bezoeken. Aan de gemeente Kinrooi liggen de verbindingswegen richting Ittervoort, Thorn, Haler en Stramproy. "Alleen 'samen' België en Nederland kunnen we de strijd tegen corona winnen. Grensoverschrijdende solidariteit is noodzakelijk", schrijft Brouns.

Solidariteit
Ook de gemeente Riemst is het zat dat de grens nog te veel over en weer zonder aanleiding wordt overgestoken. Volgens de VRT heeft de gemeente aan de grens bij Maastricht dranghekken en verbodsborden geplaatst. Mocht dat nog niet het gewenste resultaat opleveren, dan is de burgemeester van plan de grensovergangen volledig te laten blokkeren.

Lees ook: Grenscontroles: tot 350 euro boete voor tanken in België

De Belgische politie houdt sinds vrijdagochtend op verschillende plekken grenscontroles. In België geldt in verband met de coronacrisis een samenscholingsverbod.

Lees hier al het nieuws over het coronavirus.

Grenscontrole Riemst (21 mrt 2020)
Foto: Jean-Pierre Geusens

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.
Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen