Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers na 32 uur vertraging in Turkse zon

Geplaatst opmaandag 29 juli 2019 - 13:25

Een groep vakantiegangers uit Echt en Sevenum heeft 32 uur op vliegveld Köln-Bonn moeten wachten voordat ze in het vliegtuig naar Antalya konden stappen. De oorzaak van de vertraging is vooralsnog een raadsel.

"De eerste reden was een technisch mankement, vervolgens had de bemanning het maximaal aantal vlieguren bereikt, vervolgens weer een technisch mankement, daarna geen onderdelen en monteur en uiteindelijk hebben we gewoon niks meer gehoord", zegt Pierre Druif, een van de gedupeerde toeristen uit Echt.

Geen commentaar
Zaterdagmiddag om 16:00 uur konden Druif en zijn medevakantiegangers na uren wachten pas boarden. Inmiddels is hij aangekomen in de Turkse badplaats Side en kan hij genieten van een zonovergoten vakantie. "Vliegmaatschappij Onur Air weigert commentaar te geven aan de telefoon", zegt hij. "Ook Duitse medereizigers hebben nog geen duidelijkheid gekregen."

Lees ook:Limburgers wachten al 30 uur op vlucht naar Antalya

Claim
Wanneer een vlucht meer dan vijf uur vertraging heeft, is de luchtvaartmaatschappij wettelijk verplicht om het vliegticket terug te betalen. Ook hebben reizigers volgens Airhelp.com recht op andere zaken zoals bijvoorbeeld eten en drinken. "Maar nu eerst genieten met een biertje", zegt Druif. "De claims komen later wel."

Onur Air wilde vooralsnog niet reageren op de vertraging.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen