Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers moeten coronacheck laten zien in België

Geplaatst opvrijdag 15 oktober 2021 - 15:41

België heeft de inreisregels voor mensen uit de provincie Limburg aangepast. Vanaf zaterdag moeten Limburgers een coronacheck laten zien als ze er op bezoek gaan, om daar niet in quarantaine te hoeven.

Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

Overzeese gebieden
Ook mensen uit de Nederlandse overzeese gebieden moeten voor ze het land ingaan laten zien dat ze minimaal twee weken volledig gevaccineerd zijn, een negatieve uitslag van een coronatest hebben van maximaal 72 uur oud (tenzij iemand korter dan 48 uur in het land blijft) of een herstelbewijs laten zien.

Rood
België past het reisadvies aan omdat de provincie Limburg, net als de eilanden, vanaf zaterdag rood kleuren op de coronakaart, het een na hoogste waarschuwingsniveau. De andere elf provincies hebben de kleur oranje, een niveau onder rood. Voor mensen uit deze gebieden gelden de bovengenoemde regels om België in te komen niet. Iedereen die vanuit België terugreist naar Nederland moet een coronabewijs kunnen laten zien, het wordt geadviseerd daarnaast een zelftest af te nemen.

Lees ook: Limburg kleurt rood, andere provincies voorlopig nog oranje

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen