Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers meest gehecht aan afsteken vuurwerk

Geplaatst opmaandag 14 december 2015 - 7:21

Limburgers en Brabanders zijn het meest gehecht aan het afsteken van vuurwerk. Maar liefst 65 procent vindt dat deze traditie behouden moet blijven.

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Binnenlands Bestuur onder bijna 2.500 Nederlanders.

Vuurwerkshow
Overigens houdt dat niet in dat alles zo moet blijven als het is. Veel Limburgers en Noord-Brabanders zijn namelijk voor vuurwerkshows door gemeenten. Bijna de helft, 49 procent, van de ondervraagden is bijvoorbeeld voor een verbod voor particulieren. 81 procent vindt dan weer dat gemeentes vuurwerkvrije zones moeten instellen.

Zelf afsteken
Dat verklaart mogelijk ook het lage percentage Limburgers dat aangeeft zelf vuurwerk af te gaan steken. Slechts 4 procent geeft aan tijdens de jaarwisseling vuurwerk af te steken. Daarmee scoort Limburg het laagst van alle provincies. Koplopers in dit lijstje zijn Overijssel (21 procent) en Gelderland (20 procent).

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Twee Limburgers genomineerd als beste bestuurder
Aantal incidenten oud en nieuw vorig jaar fors lager
Minder steun voor verbod op vuurpijlen en knalvuurwerk
Johan Remkes
Waarnemend gouverneur Remkes maakt zich zorgen over opvolger
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen