Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers lopen niet warm voor Valentijnsdag

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:19

Geliefden hoeven tijdens Valentijnsdag niet versteld te staan als ze geen bos rozen of een doos chocolaatjes krijgen van hun partner. Limburgers zijn namelijk helemaal niet zo romantisch.

Dat blijkt uit een onderzoek van sexcontactmarkt.nl. De datingsite ondervroeg 1887 leden wat ze doen tijdens Valentijnsdag op 14 februari.

Te commercieel
Van de Limburgers viert slechts 18,6 procent Valentijnsdag. Dat is 1 procent lager dan het landelijke gemiddelde. Alleen in de provincies Zeeland en Groningen hangt nog minder romantiek in de lucht. In Zuid-Holland vieren de meeste tortelduifjes Valentijnsdag: bijna 23 procent. Het overgrote deel van de leden vindt het feest te commercieel.

Smartphone
Het grootste gedeelte van de ondervraagden dat aangaf wel wat te doen met Valentijnsdag, gaat uit eten of koopt sieraden voor zijn of haar crush. 0,8 procent zegt cadeaus als een Smartphone of tablet te kopen.

Zuinig
Over het algemeen is de Nederlander vrij zuinig. Slechts 10 procent gaf aan meer dan €50 uit te geven aan een kado. 42% geeft een presentje met een waarde van minder dan €10.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVV organiseert stadswandeling voor tortelduifjes
Pas uitgeroepen prins vraagt vriendin ten huwelijk
Musical krijgt romantisch einde met huwelijksaanzoek
Honderd ton extra bloemen op MAA voor Valentijnsdag
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen