Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgers lopen niet warm voor Valentijnsdag

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:19

Geliefden hoeven tijdens Valentijnsdag niet versteld te staan als ze geen bos rozen of een doos chocolaatjes krijgen van hun partner. Limburgers zijn namelijk helemaal niet zo romantisch.

Dat blijkt uit een onderzoek van sexcontactmarkt.nl. De datingsite ondervroeg 1887 leden wat ze doen tijdens Valentijnsdag op 14 februari.

Te commercieel
Van de Limburgers viert slechts 18,6 procent Valentijnsdag. Dat is 1 procent lager dan het landelijke gemiddelde. Alleen in de provincies Zeeland en Groningen hangt nog minder romantiek in de lucht. In Zuid-Holland vieren de meeste tortelduifjes Valentijnsdag: bijna 23 procent. Het overgrote deel van de leden vindt het feest te commercieel.

Smartphone
Het grootste gedeelte van de ondervraagden dat aangaf wel wat te doen met Valentijnsdag, gaat uit eten of koopt sieraden voor zijn of haar crush. 0,8 procent zegt cadeaus als een Smartphone of tablet te kopen.

Zuinig
Over het algemeen is de Nederlander vrij zuinig. Slechts 10 procent gaf aan meer dan €50 uit te geven aan een kado. 42% geeft een presentje met een waarde van minder dan €10.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

VVV organiseert stadswandeling voor tortelduifjes
Pas uitgeroepen prins vraagt vriendin ten huwelijk
Musical krijgt romantisch einde met huwelijksaanzoek
Honderd ton extra bloemen op MAA voor Valentijnsdag
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen