Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgers lopen niet warm voor Valentijnsdag

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 11:19

Geliefden hoeven tijdens Valentijnsdag niet versteld te staan als ze geen bos rozen of een doos chocolaatjes krijgen van hun partner. Limburgers zijn namelijk helemaal niet zo romantisch.

Dat blijkt uit een onderzoek van sexcontactmarkt.nl. De datingsite ondervroeg 1887 leden wat ze doen tijdens Valentijnsdag op 14 februari.

Te commercieel
Van de Limburgers viert slechts 18,6 procent Valentijnsdag. Dat is 1 procent lager dan het landelijke gemiddelde. Alleen in de provincies Zeeland en Groningen hangt nog minder romantiek in de lucht. In Zuid-Holland vieren de meeste tortelduifjes Valentijnsdag: bijna 23 procent. Het overgrote deel van de leden vindt het feest te commercieel.

Smartphone
Het grootste gedeelte van de ondervraagden dat aangaf wel wat te doen met Valentijnsdag, gaat uit eten of koopt sieraden voor zijn of haar crush. 0,8 procent zegt cadeaus als een Smartphone of tablet te kopen.

Zuinig
Over het algemeen is de Nederlander vrij zuinig. Slechts 10 procent gaf aan meer dan €50 uit te geven aan een kado. 42% geeft een presentje met een waarde van minder dan €10.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

VVV organiseert stadswandeling voor tortelduifjes
Pas uitgeroepen prins vraagt vriendin ten huwelijk
Musical krijgt romantisch einde met huwelijksaanzoek
Honderd ton extra bloemen op MAA voor Valentijnsdag
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen